Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Και με κρύο και με ζέστη κάποιο άθλημα θα βρω, να περνώ καλά εγώ και να ζήσω τον καιρό!»1

Στα πλαίσια του προγράμματος υγείας που θα υλοποιήσουμε φέτος στο Νηπιαγωγείο συζητήσαμε με τα παιδιά για τον αθλητισμό και  τα αθλήματα. Τα παιδιά μίλησαν για το άθλημα που κάνουν ή θα ήθελαν να κάνουν και έφεραν στη τάξη και έδειξαν στα άλλα παιδιά μετάλλια που έχουν από την συμμετοχή τους ή την συμμετοχή κάποιου δικού τους προσώπου σ΄αγώνες.
Είδαμε φωτογραφίες και video με διάφορα αγωνίσματα και τέλος τους έδειξα ρακέτες του badminton που είχα φέρει στη τάξη.Δεν είχαν ξαναδεί τέτοιες ρακέτες,ενθουσιάστηκαν και με το φτερό,οπότε έδωσα στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν όλα με τις ρακέτες,πράγμα που τα ενθουσίασε!
 Αυτό μας άρεσε τόσο ώστε αποφασίσαμε μια απ΄τις επόμενες μέρες να διοργανώσουμε αγώνες στην τάξη μας.Διαβάσαμε τον μύθο του Αισώπου για τον λαγό και την χελώνα και αυτό ήταν η αφορμή να κάνουμε αγώνες ταχύτητας.Φυσικά καταγράψαμε τ΄αποτελέσματα και βραβεύσαμε με μετάλλια(από χαρτί σ΄αυτή τη φάση) τους νικητές μας!
Και επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει η επόμενη δραστηριότητα μας για το πρόγραμμα αφορούσε διατροφή και  φυσικά περιελάμβανε  ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα..
Καλέσαμε την γιαγιά ενός νηπίου στο νηπιαγωγείο μας-η οποία ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά-να ανοίξει φύλλο για να φτιάξουμε κολοκυθόπιτα με μεγάλο πράσινο κολοκύθι.
Δείξαμε το κολοκύθι και μιλήσαμε για τον κολοκυθόσπορο τον γνωστό μας πασατέμπο.
Το τρίψαμε και κρατήσαμε το εξωτερικό του για μελλοντική κατασκευή(αφού ξεραθεί)
Είδαμε πως φτιάχνεται το φύλλο
Βάλαμε και εμείς το χεράκι μας..και
Ιδού το αποτέλεσμα!!
Πεντανόστιμη,παραδοσιακή και υγιεινή συνταγή!Εννοείται πως δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!


Και εμείς για να ευχαριστήσουμε την γιαγιά για την τόσο νόστιμη κολοκυθόπιτα, της φτιάξαμε ένα άλμπουμ με τις ωραιότερες ζωγραφιές μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.