Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η βασίλισσα του χιονιού

Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.Την ευκαιρία μας την έδωσε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την όπερα για παιδιά "Η βασίλισσα του χιονιού'.
Διαβάσαμε το παραμύθι,μιλήσαμε για τον συγγραφέα του τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και για την μακρινή χώρα του.Εντοπίσαμε τα ζώα που αναφέρονται στο παραμύθι και κάναμε μια αναφορά στο που ζει το καθένα(αυτό θα μας χρειαστεί στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικά με τα ζώα υπό εξαφάνιση που έχουμε αναλάβει για φέτος) Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας.Το είδαμε σε φωτογραφίες,είπαμε πότε χτίστηκε,κτλ
Συζητήσαμε για την όπερα και είδαμε αποσπάσματα από όπερες παιδικές και άλλες.Φυσικά είπαμε για τους κανόνες που πρέπει ν ακολουθήσουμε  στο δρόμο από και προς το λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στο Δημοτικό θέατρο,μέσα στο λεωφορείο και στο Θέατρο.
Και κάπως έτσι πέρασε ο καιρός και   έφτασε η ώρα για την εκδρομή μας! μας το είπε άλλωστε και το ημερολόγιο του μήνα,στο οποίο τόσες μέρες μετράγαμε αντίστροφα!
Η παράσταση ήταν καταπληκτική και μας μάγεψε τόσο που ούτε κουνηθήκαμε από την θέση μας




 Τα παιδιά μας συμπεριφέρθηκαν τέλεια στην πρώτη μας για φέτος εξόρμηση,οπότε τι λέτε,δεν αξίζουν ένα βραβείο γι΄αυτό;
Να τα εδώ όλο καμάρι με το βραβείο καλής συμπεριφοράς ανά χείρας!
Ευχαριστούμε πολύ τον μπαμπά που ανέλαβε να μας μεταφέρει με το λεωφορείο του αντί ενός συμβολικού τιμήματος και τις μαμάδες που  συνόδευσαν την εκδρομή μας και μας βοήθησαν πρόθυμα σ΄ότι χρειαστήκαμε κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης μας στο Θέατρο!
και μερικές φωτογραφίες απ΄την παράσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.