Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

3 Δεκεμβρίου,παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Η μέρα αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να εστιάσουμε  στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Είδαμε πολλές φωτογραφίες,κουβεντιάσαμε διεξοδικά με τα παιδιά,παρακολουθήσαμε video με άνθρωπο που ζωγραφίζει με το στόμα και τέλος παίξαμε παιγνίδια στα οποία προσπαθήσαμε με βιωματικό τρόπο να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την έννοια της ενσυναίσθησης,αφού μέ μέσο το παιγνίδι μπήκαν στη θέση αυτών των ανθρώπων.Δείξαμε στα παιδιά το σήμα για την αναπηρία και μιλήσαμε για την χρήση του κυρίως στους δρόμους ,στα ΜΜΜ και αλλού. Τέλος είδαμε φωτογραφίες από τους παραολυμπιακούς αγώνες και μιλήσαμε για την προσπάθεια αυτών των αθλητών.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν,ειδικά απ΄το video με τον ζωγράφο και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως όλα αυτά τα έργα που έβλεπαν τα έκανε κρατώντας το πινέλο με το στόμα.
Όταν προτείναμε στα παιδιά να γράψουν" 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν το σήμα για την αναπηρία με πινέλα και δακτυλομπογιές ενθουσιάστηκαν!Και ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μας ,πως έφτιαξαν πραγματικά έργα τέχνης!




















Κάποια παιδιά ήθελαν να ζωγραφίσουν και αυτά με το στόμα στο καβαλέτο. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.