Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο γιορτάσαμε τη παγκόσμια ημέρα του παιδιού,στα πλαίσια του προγράμματος της UNICEF για τα δικαιώματα του παιδιού στο οποίο συμμετέχουμε.
Αρχικά συζητήσαμε με τα παιδιά για τα δικαιώματά τους και με αφορμή" ένα λάθος"(κάποιο παιδί ανέφερε πως έχουν δικαίωμα να ακούνε τους κανόνες)κάναμε την διάκριση ανάμεσα σε δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουμε όλοι και που έχουν τα παιδιά.
Έπειτα είδαμε το video που τους είχα ετοιμάσει και με χαρά διαπίστωσα πως τους άρεσε αφού μου ζήτησαν να το δουν 3 φορές στη σειρά!
Επειδή είχα στον νου μου να φτιάξουμε την ακροστιχίδα της λέξης ΠΑΙΔΙ  είχα ετοιμάσει έναν σχετικό πίνακα αναφοράς,στον οποίο προσπάθησα να χρησιμοποιήσω λέξεις σχετικές με το θέμα των δικαιωμάτων τους,οπότε μου προέκυψαν πολλές άγνωστες για τα παιδιά..φυσικά τις εξηγήσαμε.
Μπερδέψαμε λίγο την ίαση με την ίωση,αλλά μετά από λίγο τα είχαμε ξεχωρίσει μια χαρά!
ο πίνακας αναφοράς:


                           ΙΔΕΕΣ                  

              ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
     ΙΑΣΗ                               
     ΑΓΑΠΗ
    ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Επίσης είχα ετοιμάσει  το χαρτόνι για να γράψουμε την ακροστιχίδα μας και εκεί που πίστευα πως είχαμε τελειώσει,ένα παιδί παρατήρησε πως η Δικαιοσύνη έχει περισσότερα γράμματα και θέλησαν να μετρήσουν πόσα γράμματα έχει κάθε λέξη..οπότε μετρήσαμε και γράψαμε τον αριθμό δίπλα από κάθε λέξη.


 Την ίδια μέρα αφού είδαμε στο διαδίκτυο σχετικό βίντεο με τα δικαιώματα των παιδιών αποφασίσαμε και εμείς να ''αναπαραστήσουμε'' κάποια από τα  τα δικαιώματα αυτά με ό,τι υλικά διέθετε το νηπιαγωγείο μας. Η δράση μας ήταν κάπως έτσι :
                                               
                                                        ΥΓΕΙΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ

                                                        ΑΓΑΠΗ -ΦΡΟΝΤΙΔΑ

                                                                ΣΤΕΓΗ

                                                          ΜΟΡΦΩΣΗ -ΣΧΟΛΕΙΟ

                                                και φυσικά   ΤΡΟΦΗ και ΝΕΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.