Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα

Γιορτή αγάπης και προσφοράς τα Χριστούγεννα, έννοιες  που επεξεργάστηκαν στην τάξη μας και έγιναν κατανοητές μέσα από την ανάγνωση όμορφων χριστουγεννιάτικων ιστοριών και παρακολούθηση ανάλογων βίντεο.



(Βίντεο από το ιστολόγιο της Σχολικής Συμβούλου της 64ης σχολικής περιφέρειας προσχολικής αγωγής.)




Έννοιες που επεξεργάστηκαν επίσης μέσα από την έμπρακτη προσφορά των ίδιων των παιδιών προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάρτες και στολίδια, όλα με κέφι και πολύ  αγάπη φτιαγμένα, κατασκεύαστηκαν για να τα δωρίσουν στους αγαπημένους τους που όλο το χρόνο  νοιάζονται και φροντίζουν για αυτά. 


















Όλα τακτοποιημένα σε έναν ωραίο φάκελο διακοσμημένο από τα παιδιά με την τεχνική του στένσιλ.






Σημαντική η προσφορά στους άλλους αλλά πρέπει να  σκεφτούμε και τους εαυτούς μας . Τα γράμματα στον Αϊ Βασίλη για τα δώρα που περιμένουμε απαραίτητα. Οι επιθυμίες και οι προσδοκίες πολλές! 










Σειρά είχε η διακόσμηση της τάξης. Ένα στεφάνι με γκι μπήκε στην πόρτα, αστεράκια κρεμάστηκαν "στον ουρανό" ενώ ο Ρούντολφ με τους φίλους του μας κρατούνε συντροφιά.










Η ιστορία του Ρούντολφ, που την παίξαμε και κουκλοθέατρο, ήταν μια πολύ καλή αφόρμιση για να μιλήσουμε για την διαφορετικότητα του καθενός, την ατομική προσφορά στην ομάδα, την αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων και την επίλυση αυτών.Η αγάπη των παιδιών στον Ρούντολφ έκανε αυτή την προσέγγιση ιδιαίτερα αποτελεσματική, ενώ το κουκλοθέατρο από τα ίδια τα παιδιά  πρόσφερε ένα ευχάριστο μέσο έκφρασης .





Επίσης η χριστουγεννιάτικη ιστορία " Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι " ανέδειξε την δυνατότητα του καθενός μας να θέτει στόχους , την προσήλωση σε αυτούς και την αποφυγή περισπασμών προκειμένου να  τους πετύχουμε. 







 Βάλαμε λοιπόν και εμείς τους δικούς μας  στόχους  και καθημερινά δουλεύουμε για την επίτευξή τους.                               
                       Μερικοί από τους στόχους μας.




Φυσικά δεν έλειψε η προετοιμασία για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι προσκλήσεις δόθηκαν, η αφίσα ενημέρωσης προς όλους  αναρτήθηκε  (δραστηριότητα των φοιτητριών που κάνουν πρακτική στο σχολείο μας) και οι πρόβες συνεχίζονται. 

                               Οι προσκλήσεις μας


                                   Η αφίσα μας


  Και τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία την Τετάρτη στις 23/12/2015, την ημέρα της γιορτής μας για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα όλοι μαζί!

                             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.