Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Μηχανικοί

Στις ελεύθερες δραστηριότητες πολλά παιδιά ασχολούνται στη γωνιά με τα τουβλάκια, χτίζοντας και δημιουργώντας πολλές φορές  περίπλοκες αρχιτεκτονικές κατασκευές τις οποίες ζητάνε να τους φωτογραφίσω και να τις βάλω στο σάιτ μας για να μπορέσουν να τις δουν με τους γονείς, τα αδέλφια και τους φίλους τους.
 Όταν τα ρωτάω τι έφτιαξαν  μου λένε  κάστρα, πύργους, γκαράζ, πόλεις, δρόμους ,ζωολογικούς κήπους ,μηχανές, αυτοκίνητα,ρομπότ, κτλ.
Οι κατασκευές  μαθαίνουν τα παιδιά να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, αυξάνουν την αυτοεκτίμηση τους,τα φέρνουν σε επαφή με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο  με διάφορες έννοιες  της πραγματικής ζωής, όπως μηχανικός ,αρχιτέκτονας ,χτίστης, εργοτάξιο, Πολυτεχνείο, κτλ και φυσικά δίνουν διέξοδο  στην δημιουργικότητα τους.Τα φέρνουν αντιμέτωπα με προβλήματα που απαιτούν σκέψη και πειραματισμό από μέρους τους για να λυθούν,όπως πχ τα διάφορα προβλήματα στατικότητας των ψηλών κατασκευών και έτσι οξύνουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και τα βοηθούν στην κατανόηση του χώρου.
Τα παιδιά είναι πολύ περήφανα για αυτές τις κατασκευές τους και ελπίζω οι φωτογραφίες να σας βοηθήσουν να καταλάβετε το γιατί!!!