Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ακούσατε ..ακούσατε : στο 34ο Νηπιαγωγείο Πατρών παντρεύουν τον κάβουρα.

Στις 19 Φεβρουαρίου ,αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε στο σχολείο μας το γνωστό τραγουδάκι
   ''Παντρεύουν ε τον κάβουρα και του δίνουν τη Χελώνα ''. Συγκεντρωθήκαμε και τα δύο τμήματα μαζί ,είδαμε  και ακούσαμε στο youtube το  γνωστό τραγούδι  :
http://youtu.be/13GdYQuRvGg και αφού μας άρεσε πολύ ,είπαμε να αυτοσχεδιάσουμε με ότι υλικά είχαμε στη διάθεσή μας και έτσι όσα παιδιά ήθελαν μπορούσαν να υποδύονται τους ρόλους του τραγουδιού.
Αρχικά συμφωνήσαμε να επιλέξουμε ως γαμπρό-κάβουρα , το πιο ψηλό αγόρι . Έτσι όλα τα αγόρια μπήκαν στη σειρά και ο Γιώργος ήταν πράγματι ο πιο ψηλός γαμπρός. Στη συνέχεια μπήκαν τα κορίτσια στη σειρά και η Χρύσα ήταν η πιο τυχερή νύφη -χελώνα.
Ως κουμπάρα -ποντικίνα επιλέξαμε εκείνη που φορούσε ένα ωραίο κόκκινο φόρεμα και θα άλλαζε τα στέφανα στους νεόνυμφους .
Όμως στο γάμο ήταν καλεσμένος και ο σκαντζόχοιρος -συμβολαιογράφος που θα έβαζε το ζευγάρι να υπογράψει , η αλεπού που θα μαδούσε τις κότες για να φτιάξει κοτόσουπα ( αναλύσαμε τη σύνθετη λέξη) να φάνε οι καλεσμένοι , ο γάιδαρος που θα τραγουδούσε ,  ο τζίτζικας  που θα έπαιζε βιολί , ο βάτραχος ο νεροκουβαλητής , ο μέρμηγκας που θα κουβαλούσε τα προικιά και πολλοί άλλοι.
Όλοι φόρεσαν τα ανάλογα αξεσουάρ (γραβάτα, πέπλο, κοσμήματα, μουσικά όργανα, στέφανα,καπελάκια που συμβόλιζαν τα ζώα που υποδύονταν ) και ο γάμος άρχισε. Ήταν πολύ διασκεδαστική η ατμόσφαιρα και τα παιδιά το καταχάρηκαν.







                                      



 



Στη συνέχεια άλλη ομάδα παιδιών πήρε τη θέση τους και το γλέντι συνεχίστηκε.





Να ζήσει η νύφη και ο γαμπρός και οι συμπεθέροι όλοι ....Καλές Απόκριες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.