Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Άτροπος...

Άτροπος ονομάζεται το εργαστήρι κατασκευής κούκλας ,που επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας ,στις 9/2/2017 ,με σκοπό να  κατασκευάσουν τα παιδιά  μια κούκλα με απλά υλικά ,όπως υφάσματα,νήματα πλεξίματος, κουμπιά,πούπουλα ,σύρμα πίπας κ.α.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος ''Μικρές καθημερινές Οδύσσειες '' ,που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας.
Έτσι και το θέμα που επιλέχθηκε για την κατασκευή κούκλας ,δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Οδύσσεια του Ομήρου και τις περιπέτειες του Οδυσσέα ,μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη.
Ξεκινήσαμε λοιπόν με μεγάλο ενθουσιασμό ,επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν που μας περίμενε κοντά στο σχολείο και σε λίγη ώρα φτάσαμε στο κέντρο της πόλης μας ,όπου βρίσκεται το εργαστήρι. Κάναμε όμως και ένα μικρό περίπατο ,μέχρι να φτάσουμε ως εκεί ,όπου περάσαμε από την πλατεία τριών Ναυάρχων με τις υπέροχες νεραντζιές και τα μαγαζιά και στη συνέχεια διασχίσαμε τον πεζόδρομο της Ρ.Φεραίου. Μας άρεσε πολύ  η εμπειρία .
Αφού φτάσαμε στο εργαστήρι , μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι για την ξενάγησή μας κύριοι και κυρίες .Αρχικά ανεβήκαμε στον πάνω όροφο ,όπου με την προβολή ενός βίντεο ,έγινε μια πρώτη ανίχνευση των γνώσεων των παιδιών  ,γύρω από το θέμα  που θα επεξεργαζόμασταν .Τα παιδιά φάνηκαν αρκετά '' καταρτισμένα '',για τον Οδυσσέα και τις περιπέτειές του. Απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις που έθετε η υπεύθυνη. Εξάλλου ο Οδυσσέας φέτος έχει γίνει ο ήρωάς μας.


Στη συνέχεια με βιωματικό τρόπο τα παιδιά παρακινήθηκαν να πάνε κοντά στο πλοίο του Οδυσσέα που υπήρχε στο χώρο ,να δημιουργήσουν ανέμους και κύματα ,να εξερευνήσουν τη σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου κ.α.






Αμέσως μετά  από αυτό το στάδιο προετοιμασίας ,κατεβήκαμε στον κάτω όροφο ,όπου ακολούθησε ένα κέρασμα και έπειτα τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες για να ξεκινήσει το στάδιο κατασκευής της κούκλας.

Έπιασαν γρήγορα δουλειά και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και κατευθύνσεις , αρχικά αποτύπωσαν σε χαρτί τον αγαπημένο τους ήρωα ή ηρωίδα από την Οδύσσεια και με βάση αυτή τη ζωγραφιά ,δημιούργησαν με χαρά , κέφι και φαντασία,  τη δική τους κούκλα .



Είδαμε λοιπόν να φτιάχνουν πολλά παιδιά τον Οδυσσέα ,αλλά και την Πηνελόπη, τη μάγισσα Κίρκη, τον Κύκλωπα Πολύφημο  ,κ.α







Η ώρα πέρασε δημιουργικά και ευχάριστα ,οι ατομικές  κούκλες στολίστηκαν με όλα τα απαραίτητα υλικά και τακτοποιήθηκαν ,ώστε φεύγοντας να τις πάρουμε μαζί μας .
Περάσαμε υπέροχα ,ευχαριστήσαμε όλους όσους μας βοήθησαν να βιώσουμε αυτό το δημιουργικό αποτέλεσμα και πήραμε το δρόμο της επιστροφής στο σχολείο μας.
Εκθέσαμε τα έργα μας στην τάξη και από την ίδια κιόλας μέρα τα δείχναμε με καμάρι στους γονείς μας.
                                             






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.