Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Actionaid/Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

Τι είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

Πρόκειται για μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις και δράσεις μαθητών,οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε άνοιξη,κυρίως στα σχολεία,σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο.Κατά την εβδομάδα αυτή τα παιδιά υπενθυμίζουν με δημιουργικούς και γεμάτους φαντασία τρόπους στους ηγέτες του κόσμου τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και προωθούν το μήνυμα για την ουσιαστική κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση κάθε παιδιού.Πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως παίρνουν μέρος κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση!
(από το φυλλάδιο της Actionaid που στάλθηκε στο σχολείο μας μαζί με το απαραίτητο υλικό για να συμμετάσχουμε και εμείς στη δράση.
Για φέτος αυτό που ζητήθηκε απ΄τα σχολεία είναι να συμπληρώσουν την φράση
"Θέλω να πηγαίνω σχολείο για να.."
Στο νηπιαγωγείο μας αφού διαβάσαμε το "Μικρό Πειρατικό καράβι"το παραμύθι που μας έστειλε η Actionaid,συζητήσαμε για τον κ. Αναλφάβητο,ορίσαμε την έννοια της λέξης αναλφάβητος,είπαμε παροιμίες,όπως "άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο",μιλήσαμε για την αξία της εκπαίδευσης και την ανάγκη όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σ΄αυτήν μέσω των σχολείων,είδαμε σχολεία από διάφορα μέρη του κόσμου,διαπιστώσαμε τις διαφορές ανάμεσα στα διάφορα σχολεία και  τις επιπτώσεις τους στην ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών τους και τελικά αναρωτηθήκαμε εμείς γιατί θέλουμε να πηγαίνουμε σχολείο,ώστε να συμπληρώσουμε τη φράση της πρότασης για την Actionaid.
Οι φράσεις  που σχηματίστηκαν από το  σύνολο των παιδιών είναι:

Θέλω να πηγαίνω σχολείο για να μαθαίνω

Θέλω να πηγαίνω σχολείο για να διασκεδάζω

Η συμμετοχή μας στην δράση της Actionaid,ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία αφίσας ανάλογης της κάθε φράσης.
Τα παιδιά ελεύθερα ζωγράφισαν το θέμα και να το αποτέλεσμα  θ΄αποτελέσει κομμάτι του video που θα στείλει η Actionaid στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης που θα μετέχει τον Σεπτέμβριο στη Σύσκεψη για την Ανάπτυξη,στον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) στη Ν. Υόρκη.








Μερικά από τα σχολεία που είδαμε



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.