Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μάνα, μητέρα, μαμά γιορτάζεις! Χρόνια πολλά!!!



Μητέρα,αυτή  που είναι πάντα εκεί να σε φροντίζει,να σε ακούει, να σε βοηθάει,να σε στηρίζει,να σ΄αγαπάει!
Είναι αυτή που ξεχνά όταν την πληγώνουμε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό μας ακούραστη βοηθός και στυλοβάτης της ύπαρξής μας.
Η γιορτή της Μητέρας αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για όλους μας  να της  δείξουμε την αγάπη μας και να της προσφέρουμε χαρά για όλα όσα μας δίνει χωρίς να ζητάει αντάλλαγμα.
Η Γιορτή της Μητέρας, παγκόσμια γιορτή, έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Στην αρχαιότητα ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της, η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και όλων των ολύμπιων θεών και που ήταν η θεά της γονιμότητας.
Εμείς στο Νηπιαγωγείο μας μιλήσαμε για τη μητέρα,για όλα όσα απλόχερα μας χαρίζει-από το δώρο της ζωής ως και τα πιο μεγάλα και μικρά της καθημερινότητάς μας-και θέλοντας να εκφράσουμε την βαθιά αγάπη μας για εκείνη,αποφασίσαμε να της κάνουμε ένα δώρο έκπληξη με την ευκαιρία της γιορτής της!
Γι΄αυτό πέσαμε "με τα μούτρα" στη δουλειά για να φτιάξουμε το μεγαλύτερο έργο τέχνης μας για εκείνη.Αλλά ένα μεγάλο έργο τέχνης χρειάζεται την ανάλογη κορνίζα και το κατάλληλο καβαλέτο για να το στηρίζει..να λοιπόν τι κάναμε!

Ζωγραφίσαμε το χαρτί που θα παίξει τον ρόλο της κορνίζας μας.

 Ζωγραφίσαμε την μαμά μας και της γράψαμε τις μαγικές λεξούλες



 Κατασκευάσαμε τα καβαλέτα μας με  χρωματιστά γλωσσοπίεστρα σε χρώματα και συνδυασμούς που επέλεξαν τα παιδιά
 Κολλήσαμε την ζωγραφιά στην κορνίζα,στολίσαμε με μπόλικο γκλίτερ για την απαραίτητη λάμψη και στερεώσαμε το έργο τέχνης μας στο καβαλέτο

















Οταν βγήκαμε απ΄την τάξη μας προσφέραμε στη μαμά το δώρο μας.Στα μάτια μας υπήρχε η λάμψη που μόνο η αγάπη δίνει..Χρόνια Πολλά Μαμά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.