Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αττικό πάρκο.

Το Σάββατο 2 Μαΐου , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αττικό πάρκο, όπου συμμετείχαν παιδιά ,γονείς και νηπιαγωγοί. Αυτή η εκδρομή έγινε στα πλαίσια και των περιβαλλοντικών  προγραμμάτων για τα ζώα υπό εξαφάνιση ,που υλοποιεί το σχολείο μας ,κατά  τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς .Όσοι πήγαν για πρώτη φορά μας είπαν ότι θα ήθελαν να το επισκεφτούν και πάλι .
Έτσι είδαμε πάρα πολλά χελωνάκια , που  υποδέχονται τους επισκέπτες στην είσοδο του πάρκου.

Ωστόσο ένα χελωνάκι το'' έσκασε'' από την παρέα του και περιπλανιόταν μέσα στο πάρκο όπου το βρήκαμε εμείς αρκετά μακριά και το επιστρέψαμε στο χώρο του.

  Τα δελφίνια ''έκλεψαν την παράσταση'' ,κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 Πόσο τυχερό αναρωτηθήκαμε όλοι, το κοριτσάκι που οι εκπαιδευτές δελφινιών επέλεξαν τυχαία από τις κερκίδες ,για να δει και να αγγίξει από κοντά τα δελφίνια,αφού πρώτα έγινε απολύμανση στα χέρια και στα παπούτσια της,γιατί τα δελφίνια είναι πολύ ευαίσθητα και  αρρωσταίνουν εύκολα μας είπαν .                                                         Να και οι   καφέ αρκούδες.
                                                                      Ο λύκος
                                                               Ένας δράκος
                                            Μερικά  παιδιά ανέβηκαν και σε πόνυ.                                                                                                                   Τα πτηνάΠεράσαμε  υπέροχα. 

Όταν γυρίσαμε στην τάξη ,δεν σταματούσαμε να λέμε τις εντυπώσεις μας και να ζωγραφίζουμε τόσο στο χαρτί όσο και στον υπολογιστή (Tuxpaint-πρόγραμμα ζωγραφικής) ,όποιο ζώο μας άρεσε περισσότερο.Τα παιδιά έφεραν στη τάξη τ΄αναμνηστικά ζωάκια που είχαν πάρει για να τα δείξουν στους φίλους τους,δημιούργησαν το δικό τους Αττικό Πάρκο τόσο αποτυπώνοντας το στο χαρτί όσο και με τα ξύλινα τουβλάκια.Να λοιπόν το Αττικό Πάρκο μέσα από τα μάτια των παιδιών!              Όσο για το σκυριανό αλογάκι ,αυτό το κάναμε και μασκότ της τάξης μας.