Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Γνωριμία με τα μέρη του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Μία πολύ συνηθισμένη αντίληψη των παιδιών σχετικά με τον Η/Υ είναι ότι ο υπολογιστής είναι η οθόνη. Δεν σχετίζουν καθόλου την κεντρική μονάδα με την οθόνη και για το ποντίκι και το πληκτρολόγιο γνωρίζουν πολύ λίγα.
Ένα video animation που είδαμε σήμερα σε ένα ramkid, μας βοήθησε να σχετίσουμε όλα αυτά τα αντικείμενα μεταξύ τους και να μάθουμε σε τι χρειάζεται το καθένα.



Εκείνο όμως που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς βοήθησε τα παιδιά να συγκρατήσουν στη μνήμη τους τα ονόματα των μερών του υπολογιστή ήταν ένα παιχνίδι τύπου μπόουλινγκ. Πάνω σε πλαστικά ποτήρια στερεώσαμε εικόνες από τα μέρη του Η/Υ και τα στήσαμε στη σειρά. Ένα - ένα παιδί στεκόταν μερικά μέτρα απέναντι από τα ποτήρια, έριχνε μία μπάλα προς αυτά και όποια εικόνα πετύχαινε έπρεπε να βρει το όνομά της.




Μετά από δύο-τρεις επαναλήψεις όλα τα παιδιά μπορούσαν να ονοματίσουν τα μέρη του υπολογιστή και με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση κέρδιζαν το χειροκρότημα όλων. Μοναδικός κανόνας του παιχνιδιού, όποιος μαρτυράει τη λέξη χάνει τη σειρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.