Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ενας μικρός γλυκός Σεπτέμβρης

Ο γέρο χρόνος έχει 12 παιδιά-τους μήνες- όλα αγόρια.Πως το καταλαβαίνουμε αυτό;
Μα, μας το λέει αυτή η μικρή φωνούλα πριν από το ονομά τους.Η φωνούλα Ο μας λέει αν κάποιος είναι αγόρι όπως και η φωνούλα Η μας λέει αν είναι κορίτσι.
Εύκολο;Ναι,πολύ εύκολο και τα παιδιά το έπιασαν γρήγορα.
Και για όσους δεν πείστηκαν ακόμα,έρχονται ο Παντελής Θαλασσίνος με το τραγούδι του για τον Σεπτέμβρη-από τον δίσκο Καλαντάρι/ένα τραγούδι για κάθε μήνα- και η Ρ. Καρθαίου με το ποιήμα της-να το επιβεβαιώσουν!
https://www.youtube.com/watch?v=GDHokYyehsM

Τα παιδιά θέλησαν ν΄ακούσουν πολλές φορές το τραγούδι από το παραπάνω video


Αφού το ακούσαμε αρκετές φορές συζητήσαμε για το τι μας λέει για τον μήνα μας και γιατί.
Στη συζήτηση για τον Σεπτέμβρη χρησιμοποιήσαμε και  το εικονόλεξο από το ποίημα της Ρ.Καρθαίου(το βρήκα στο internet και ευχαριστώ τη συνάδελφο που το ετοίμασε και το μοιράστηκε μαζί μας) το οποίο επίσης άρεσε πολύ στα παιδιά και σχεδόν το έμαθαν απέξω!

Τα παιδιά είπαν το καθένα τι τους άρεσε περισσότερο στο ποίημα και το τραγούδι που μάθαμε..Αυτό που τα εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν το ολόχρυσο καπέλο του Σεπτέμβρη,πράγμα που αποτυπώθηκε καθαρά και στις ζωγραφιές τους για τον μήνα



 Απο τα χαρακτηριστικά του μήνα η βροχή είναι αυτό που ξεχώρισαν τα περισσότερα παιδιά γι΄αυτό και φτιάξαμε καρτούλες με ομπρελίτσες που προστατεύουν απο τη βροχή ένα κορίτσι και ένα αγόρι που είναι φίλοι και γι΄αυτό μοιράζονται την ίδια ομπρέλα!Οι κάρτες έγιναν με ζωγραφική κια κολάζ.




 "Ένας μικρός Σεπτέμβρης βάζει τα κλάματα
που στο σχολειό τον πάνε να μάθει γράμματα.."τραγουδάει ο Π. Θαλασσινός,

όμως για μας δεν ισχύει,αφού ο πρώτος μας μήνας στο σχολείο κύλησε γρήγορα,όμορφα,ευχάριστα και δημιουργικά,άρα ήταν "ένας μικρός γλυκός Σεπτέμβρης"!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.