Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η 28η Οκτωβρίου στο Νηπιαγωγείο μας

Τις προηγούμενες μέρες στο Νηπιαγωγείο, το θέμα μας ήταν η  επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Αρχικά κάναμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα γεγονότα εκείνης της εποχής και τα παιδιά μέσα από εικόνες,video,τραγούδια,διηγήσεις ήρθαν σ' επαφή με έννοιες όπως Εθνική Εορτή,Εθνικός Υμνος,Πόλεμος(συγκεκριμένα 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος).Μιλήσαμε για τις συνέπειες που είχε ο πόλεμος για την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες.Σκεφτήκαμε και βρήκαμε πως ο πόλεμος έχει αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους και τη φύση και εκτιμήσαμε το αγαθό της ειρήνης και της ελευθερίας ,που εμείς απολαμβάνουμε χάρη της θυσίας των αθρώπων εκείνων.
Στη γωνιά της συζήτησης τα παιδιά διάλεγαν όποια φωτογραφία της έκθεσης τους άρεσε και μιλούσαμε γι αυτήν.Ετσι μάθαμε για τον εξοπλισμό και τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους οι Ελληνες,που ήταν φτωχός σε σχέση με του γερμανικού στρατού.
 Μιλήσαμε για την συμβολή των γυναικών στον πόλεμο και διαπιστώσαμε πως και οι γυναίκες πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας
 Αλογα και γαιδούρια ήταν το μεταφορικό μέσο των στρατιωτών στις μάχες κατά των γερμανών
 Μάθαμε ποιοι ήταν οι υπαίτιοι του 2ου παγκ. πολέμου και τι απαντήσαμε οι Ελληνες όταν μας ζήτησαν να τους παραδώσουμε την πατρίδα μας
 
Γράψαμε και εμείς ΟΧΙ και μ΄αυτό φτιάξαμε ένα δάφνινο στεφάνι για τους ήρωως του 1940



 Μάθαμε τα γράμματα της λέξης ΟΧΙ και τα βάλαμε στη σωστή σειρά για να γράψουμε την λέξη

Μιλήσαμε για την Ελληνική σημαία σαν σύμβολο της πατρίδας μας.Είδαμε τα χρώματά της,μετρήσαμε από πόσες μπλε και πόσες άσπρες ευθείες  γραμμές αποτελείται και τέλος την  φτιάξαμε και εμείς


Μάθαμε περισσότερα για τον πόλεμο και την ειρήνη μέσω παιγνιδιού ταύτισης εικόνων που αναφέρονται στον πόλεμο ή την ειρήνη αντίστοιχα.



 Μιλήσαμε για το πως ο πόλεμος τελικά ξέφυγε απ΄τα όρια της Ευρώπης και έγινε Παγκόσμιος και ζωγραφίσαμε τον κακό μάγο Χιτλερίξ που ανακάτεψε όλο τον κόσμο!



Τέλος κάναμε την γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τα 2 τμήματα του Νηπιαγωγείου μας μαζί, με ποιήματα,τραγούδια και μια μικρή παρέλαση στην τάξη μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.