Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

''Ο σπορέας το ηλιοβασίλεμα ''

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης και στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για το όργωμα και τη σπορά , αφού δοκιμάσαμε όλοι τα υπέροχα πολυσπόρια  ,τηρώντας και αυτό το ωραίο έθιμο του λαού μας ,θελήσαμε να δούμε και ορισμένους πίνακες ζωγραφικής που είχαν σχέση με το θέμα ,τους οποίους και σχολιάσαμε.
 Κυρίως όμως σταθήκαμε στο όμορφο έργο του Ολλανδού ζωγράφου  Βίνσεντ Βαν Γκογκ :  ''Ο  σπορέας το ηλιοβασίλεμα ''.


Μιλήσαμε για τη ζωή και το έργο αυτού του σπουδαίου καλλιτέχνη, ο οποίος  θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους  ζωγράφους , όλων των εποχών.
Εντοπίσαμε κάποιες λεπτομέρειες στον πίνακα όπως το μπλε  χρώμα στο σταροχώραφο και το κίτρινο στον ουρανό ,  τη στιγμή που θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Ο Βαν Γκογκ  ,συνήθιζε να μην επιλέγει το χρώμα της πραγματικότητας .
''Βάζω την καρδιά και την ψυχή μου στα έργα μου και έχω χάσει το μισό μου μυαλό σε αυτή την πορεία '', έλεγε.
Ο πίνακας απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο , αυτή την πανάρχαια γεωργική εργασία του ανθρώπου και ταυτόχρονα το σκληρό και αδιάκοπο  αγώνα που δίνει για την επιβίωσή του.
Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας έργο τέχνης ,παρόμοιο με αυτό του Βαν Γκογκ ,όπου κολλήσαμε σχεδόν όλους τους σπόρους   που γνωρίσαμε και φάγαμε  προηγουμένως  ,φτιάχνοντας ένα πολύχρωμο χωράφι .Ζωγραφίσαμε τον σπορέα μας και στη συνέχεια γράψαμε και τα ονόματα των σπόρων που κολλήσαμε σε μικρές καρτελίτσες ,βάζοντάς τα πάνω στην ομαδική εργασία μας .Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε κάθε σπορέα που βρίσκεται πάνω στη γη ,να έχει κάθε χρόνο καλή και πλούσια σοδειά.

                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.