Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα UNICEF : " Για κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες για ζωή. Όχι στη βία και στο ρατσισμό. Ναι στη φιλία και στο σεβασμό.

Στις 20 Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα της unicef  που έχουμε αναλάβει.
Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά αφού οι απαντήσεις των παιδιών στο ερώτημα  " τι χρειάζεστε για να νιώθετε χαρούμενα"  ήταν πολύ εύστοχες και  "στοιχειοθέτησαν" τα βασικά δικαιώματα τους. 
Οι απαντήσεις τους ήταν : αγάπη, οικογένεια, παιχνίδια, φίλους, βιβλία, σχολείο, ελευθερία, ειρήνη. Προσθέσαμε μόνο την υγεία και το καθαρό περιβάλλον.
Τις επόμενες μέρες χωριστήκαμε σε ζευγάρια , το κάθε ζευγάρι ανέλαβε να απεικονίσει από ένα δικαίωμα  και όλα μαζί  τα παρουσιάσαμε στην παρεούλα.
















Παρακολουθήσαμε κι άλλες παρουσιάσεις  και video άλλων παιδιών.







Παρατηρήσαμε και επεξεργαστήκαμε το εποπτικό υλικό που μας έστειλε η unicef  και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν στον κόσμο παιδιά που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με μας για ζωή αφού στερούνται βασικά αγαθά.






Μιλήσαμε για την unicef  ως φύλακα των δικαιωμάτων των παιδιών και διαπιστώσαμε την σπουδαιότητα του έργου της . Διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε την ιστορία της .




Σχηματίσαμε το όνομά της  (παρατηρήσαμε πως είναι στα αγγλικά)





Αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν κουμπαρά όπου θα συγκεντρώσουμε χρήματα   και θα συνεισφέρουμε έτσι κι εμείς στο σημαντικό  έργο της unicef 




Τέλος, οι έννοιες  της προσφοράς και της βοήθειας  συνοψίστηκαν στο παρακάτω στιχάκι που είδαμε κάπου και το υιοθετήσαμε. 
       
  " Όποιος τους άλλους  βοηθά λάμπει η καρδιά του από χαρά "






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.