Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Μικρόβια ..

Φεβρουάριος, μήνας ιώσεων και γρίπης και ήδη στην τάξη μας άρχισαν οι απώλειες. Δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για τους μικροοργανισμούς που προκαλούν αυτές τις αρρώστιες, για τον τρόπο μετάδοσής τους, τους κανόνες ατομικής υγιεινής και τους τρόπους προστασίας και ενίσχυσης της άμυνας του οργανισμού μας.
Αναζητήσαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο εικόνες από διάφορα μικρόβια και φτιάξαμε κι εμείς με πλαστελίνη και με χαρτί όποιο μας έκανε εντύπωση.


Μιλήσαμε για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, παρακολουθήσαμε  σχετικά βίντεο, είδαμε πως ο οργανισμός μας "πολεμάει" τα μικρόβια  με τα αντισώματα και τα φαγοκύτταρα και φτιάξαμε κι εμείς μερικά.Παρατηρήσαμε εικόνες από βιβλία , φτιάξαμε το ανθρώπινο σώμα
και είδαμε το δρόμο που ακολουθούν τα μικρόβια μέσα στο κυκλοφορικό μας σύστημα και σ΄ όλο μας το σώμα. Σταθήκαμε  σε τρείς βασικούς κανόνες υγιεινής και αντιμετώπισης της μετάδοσης των μικροβίων.


 
 Μιλήσαμε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην άμυνα του οργανισμού μας όπου τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην πρώτη θέση και για να το θυμόμαστε φτιάξαμε μήλα και τα συνοδεύσαμε με το γνωστό στιχάκι  "ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα".


Παίξαμε κουκλοθέατρο, διασκεδάσαμε, αυτοσχεδιάσαμε   αλλά και συνοψίσαμε σε μια ιστορία όλα όσα μάθαμε αυτές τις μέρες.Ελπίζουμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα μικρόβια μακριά μας!!