Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σχέδιο εργασίας "Σύμπαν"3 -Σώζω τα ζώα που κινδυνεύουν!


Σήμερα είδαμε τον πίνακα του Έντουαρντ Χικς " Η Κιβωτός του Νώε"(από την Βικιπαίδεια)
Τον μελετήσαμε και μετά διηγήθηκα στα παιδιά τον μύθο για την Κιβωτό του Νώε.Η προσοχή μας στράφηκε γύρω απ΄την ανάγκη του Νώε να σώσει τα ζώα από τον κίνδυνο του πνιγμού.

Αργότερα ο φίλος μας ο Τάρανδος μας έδωσε και το 2ο δώρο που είχε φέρει για μας και το φύλαγε σ΄ένα σακουλάκι κρεμασμένο στο λαιμό του.Τα παιδιά άνοιξαν το σακουλάκι και με έκπληξη είδαν πως περιείχε φωτογραφίες των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και ζωγραφιές διαστημόπλοιων.

Τα παιδιά στην αρχή απόρησαν μ΄αυτό το δώρο,αλλά με τη συζήτηση που ακολούθησε κατάλαβαν πως μάλλον ο Τάρανδος μας ζητάει να κάνουμε ότι και ο Νώε,δηλ. να σώσουμε και εμείς τα ζώα.
Όμως τα διαστημόπλοια τι μας χρειάζονται;Δυσκολευτήκαμε λίγο,αλλά τελικά σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλή ιδέα να βάλουμε στα διαστημόπλοια τα ζωάκια-αστροναύτες,για να δείξουμε πως αν δεν τα φροντίζουμε στο τέλος θα πάνε σ΄άλλο πλανήτη και τότε πως θα είναι η ζωή στη Γη;
Η ιδέα ενθουσίασε τα παιδιά!Πιάσαμε αμέσως δουλειά,ζωγραφίσαμε διαστημόπλοια,διαλέξαμε το ζώο που θα σώσουμε και κολλήσαμε το διαστημόπλοιό μας στο σύμπαν που είχαμε φτιάξει λίγες μέρες πριν.Στο τέλος γράψαμε στο έργο μας και το ποίημα -σύνθημα που σκεφτήκαμε:
"Τα ζώα κινδυνεύουν και με διαστημόπλοια φεύγουν!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.